dimecres, 17 de novembre del 2010

Granja Sa Cabaneta

Ha arribat el gran dia! El matí ha clarejat fosc, amb vent i un poc de pluja però tot d'una ha aparegut el Sol. Hem fet parelles, fila i en arribar l'hora hem partit cap a l'autocar! Quina emoció! ja estam asseguts, amb el cinturó posat i els papas ens diuen adéu! des del carrer.
Arribam a la granja i ja ens esperen na Sonia, na Bel, na Laura, en Gustavo i molts més monitors que ens ajudaran a fer els tallers i ens acompanayarn durant tot el dia.
Anam a deixar les motxilles, penjam les jaquetes i anam a preparar el forn de llenya, ja que el primer taller que ens toca és el de cuina. Un cop ens expliquen com funciona el forn anam a rentar-mos les mans, i... a fer panellets! Empram ous, ametlla, patata, sucre i feim la pasta! Després de pastar anam fent bolletes d'una bolla gegant i les anam arrebossant amb coco, sucre glass, sucre normal.... mmmmm! quina pinta! Després tornam al forn i amb una pala ben grossa enfornam totes les safates.
Quina feinada! Ens ho hem guanyat, així que ens conviden a berenar. Poma, mandarines, plàtan... tenim on triar! Ho tastam tot i després repetim del que més ens agrada. Jugam una estoneta i seguim amb el següents tallers.
Passam la resta del matí donant de menjar als animals (ovelles, gallines, conillets...) A més veim tortugues, peixos, porquets i fins i tot un paó. Però una de les coses que més ens ha agradat ha estat colcar en carro tirat per un ase, el nostre amic Tomeu! i com no, donar de menjar a la cabra que nomia Rosa.
També visitam l'hort i plantam la nostra petita lletuga dins l'hivernacle.
Ja són les dues, és hora de dinar! Ens tornam a rentar les mans i preparam el menjar que ens han preparat els papis i les mamis i... bon profit! Hem gastat molta energia i tenim molta gana, així que ens ho menjam TOT!!! Qualquns aprofiten i també es mengen el berenar del matí! Jugam un poquet més i ja és hora de partir... què ràpid passa el temps quan ens ho passam bé! Tornam a fer parelles, fila i volta cap a l'escola. En arribar, ens venen a cercar els papas i  cadascun se'n dur la seva planteta i la seva bosseta de panellets a casa per berenar. Segur que avui descansarem i dormirem molt bé!

2 comentaris:

  1. Fins ara no havia trobat es moment per mirar ses fotos... I què m'havia perdut! Quina passada de dia vau tenir! Quina enveja! Ses cares dels fillets ho diuen tot! I és que van estar ben entretinguts durant tot es dia amb sa gran quantitat de coses que vau fer. I a més, pel que sembla per ses fotos, vos va fer un dia preciós! Rodó! Que bé!

    Jordi.

    ResponElimina
  2. Quina excursió mes divertida!!!
    Pel que es veu en les fotos els petits van gaudir d'un feliç dia.
    Els panellets deliciosos! I la planta d'enciam esperem que creixi per fer una bona amanida. Però primer devem cuidar-la molt.

    Gràcies per la vostra gran labor amb els nostres petits.


    Família de Christian Sánchez

    ResponElimina